Prijavi problem

Со најголем број учесници досега се одржаа натпреварите во атлетика

Објавено на: 22.07.2018 - 13:40

Кралицата на спортовите-атлетиката, и годинава беше еден од најинтересните настани на Спортскиот викенд „Илинден 2018“ што се реализира во рамките на одбележувањето на Денот на општина Илинден „Илинден 2-ри Август“.

Во трките на 50, 150, 300, 500, 600, 800 и 1500 метри, годинава учествуваа над 300 ученици и младинци, со што ова беше еден од најмасовните натпревари во трчање досега во рамките на Спортскиот викенд. Најатрактивни, впрочем како и секоја година досега, беа трките на 50 метри, машки и женски, на кои настапија најмладите, дечињата од градинката „Гоце Делчев“.

Публиката, која во голем број присуствуваше крај пешачко-велосипедската патека Марино-Кадино каде што во одлични услови се одржуваа трките, максимално ги бодреше натпреварувачите кои ги вложуваа последните атоми сила први да стигнат до целта.

На најдобрите тројца во секоја дисциплина покровителот на манифестацијата, градоначалникот Жика Стојановски им додели медали.

ПЛАСМАН

Трчање на 50 м /женски / градинка 

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Антонина Ваневска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

2.

Бојана Митревска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

3.

Teодора Ангеловска

JОУДГ,,Гоце Делчев”

 

 Трчање на 50 м / машки / градинка

Пласман

ООУ,,Гоце Делчев”

Училиште

1.

Андреј и Ангел Камев

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

 

 

3.

Михаил Ивановски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 150 м /женски /  1 – 3 oдд            

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Мила Савовска

ООУ,,Гоце Делчев

2.

Теа Димитровска

ООУ,,Гоце Делчев

3.

Нина Ивановска

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 150 м /машки/  1 – 3 oдд 

Пласман

Име

и презиме

Училиште

1.

Дамјан Трајковски

ООУ,,Гоце Делчев

2.

Петар Атанасовски

ООУ,,Гоце Делчев

3.

Данило Жарковиќ

ООУ,,Браќа Миладиновци”

 

Трчање на 300 м /женски/  4 – 5 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Јована Величковска

ООУ,,Гоце Делчев

2.

Марија Ивановска

ООУ,,Гоце Делчев

3.

Бојана Живковска

ООУ,,Гоце Делчев”

 

 

Трчање на 300 м /машки/  4 – 5 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Златко Радески

ООУ,,Ристо Крле”

2.

Гоце Трајчевски

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Петар Трајановски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 500 м /женски/  6 – 7 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Ива Младеновска

ООУ,,Браќа Миладиновци”

2.

Ева Даневска

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Симона Петрушевска

ООУ,,Браќа Миладиновци”

 

Трчање на 600 м /машки /  6 – 7 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Христијан Веселиновски

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

Бојан Ивановски

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Бојан Трајковски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

 

Трчање на 600 м /женски/  8 – 9 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Ана Милчевска

ООУ,,Ристо Крле”

2.

Симона Митевска

ООУ,,Гоце Делчев”

3.

Викторија Ацеска

ООУ,,Ристо Крле”

 

Трчање на 800 м /машки/  8 – 9 oдд

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Лука Милковски

ООУ,,Гоце Делчев”

2.

Роберт Јовчевски

ООУ,,Ристо Крле”

3.

Матеј Трајановски

ООУ,,Гоце Делчев”

 

Трчање на 800 м /женски/    IIV   СОСУ

Ред.бр

Име и презиме

Училиште

1.

Симона Димитриевска

СОСУ,,Илинден”

2.

Ива Цветковска

СОСУ,,Илинден”

3.

Мартина Станковиќ

СОСУ,,Илинден”

 

Трчање на 1500 м /машки/    IIV   СОСУ

Пласман

Име и презиме

Училиште

1.

Филип Ристовски

СОСУ,,Илинден”

2.

Александар Петковски

СОСУ,,Илинден”

3.

Александар Стаменковски

СОСУ,,Илинден”

 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013