Prijavi problem

Водици 2019

Известување за прскање против комарци

Се известуваат жителите на општина Илинден дека закажаното прво терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција) за уништување на возрасни форми на комарци, кое што требаше да се изврши на 04.06.2018 година беше одложено поради лошите временски услови.

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

Општина Илинден распишува конкурс за избор на најдобра фотографија со мотиви од Општината, поради што ги поканува сите заинтересирани граѓани да конкурираат согласно со утврдените критериуми. Испратените фотографии ќе бидат искористени за промоција на општина Илинден.

Известување за прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 03.07.2018 год.(вторник) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши второто терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

30.05.2018 - 12:30 | Галерии

Со завршна приредба испратена 9-та генерација дечиња од постоењето на градинката „Гоце Делчев“

Со прекрасна завршна приредба, пред голем број на родители и гости, меѓу кои и градоначалникот Жика Стојановски, што се одржа во дворот на градинката „Гоце Делчев“, дечињата од големите групи „Детелинка“, „Сончоглед“, „Јаболче“ и „Виножито“ го ...

Изградба, чистење и нивелирање на отворените одводни канали

Во населба Илинден, како дел од реализацијата на проектот „Изградба и подобрување на системот за зафаќање и одведување на атмосферските води“, во тек е изградба на нов отворен одводен канал во должина од 350 метри, кој ќе ги прифати водите од ул. „11“, ул.„13“ и ул.„19“, како и поставување на цевкасти пропусти со соодветен профил. 

23.05.2018 |

Советот му даде приоритет на проектот - Реконструкција на локален пат Кадино – клучка Автопат А4

Советот на општина Илинден на својата 9-та редовна седница донесе одлука за Утврдување на приоритет на проектот - Реконструкција на локален пат Кадино – клучка Автопат А4, со кој Општината ќе аплицира за добивање на средства во рамките на Проектот за подобрување на општинските услуги - МСИП, спроведен од Светска банка, преку Министерството за финансии.

21.05.2018 |

Заврши Литературна манифестација „Илинден 2018“ - цела седмица општина Илинден беше метропола на балканската поезија

Како што почна, со стихови за душата, така и заврши 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“. Но, не во Домот на култура „Илинден“, каде што почна,  туку во велелепниот амбиент на манастирот „Свети Петар и Павле“, во населено место Ајватовци, што беше последната дестинација на поетскиот карван на Литературната манифестација.

19.05.2018 - 20:17 | Галерии

Со поетски митинг „Стихови за душата“ беше крунисана 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“

Во незаборавна атмосфера, во која тишината ја параа стиховите, како мелем за душите на присутните во преполната сала на домот на култура „Илинден“, се одржа централниот настан на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, поетскиот митинг ...
19.05.2018 - 10:52 | Галерии

Се одржа традиционалното 19-то Литературно матине за деца

Како дел од 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, во домот на култура „Илинден“, се одржа традиционалното Литературно матине за деца, на кое најмладите поклоници на пишаниот збор од основните училишта во Општина Илинден имаа ...
18.05.2018 - 14:11 | Галерии

Портрет на писателот Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во Република Македонија

Посетителите на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, имаа ретка можност во Домот на култура „Илинден“ да остварат средба со словенечкиот писател Милан Јазбец, актуелен амбасадор на Република Словенија во Република Македонија. ...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013