Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

Изградба, чистење и нивелирање на отворените одводни канали

Во населба Илинден, како дел од реализацијата на проектот „Изградба и подобрување на системот за зафаќање и одведување на атмосферските води“, во тек е изградба на нов отворен одводен канал во должина од 350 метри, кој ќе ги прифати водите од ул. „11“, ул.„13“ и ул.„19“, како и поставување на цевкасти пропусти со соодветен профил. 

23.05.2018 |

Советот му даде приоритет на проектот - Реконструкција на локален пат Кадино – клучка Автопат А4

Советот на општина Илинден на својата 9-та редовна седница донесе одлука за Утврдување на приоритет на проектот - Реконструкција на локален пат Кадино – клучка Автопат А4, со кој Општината ќе аплицира за добивање на средства во рамките на Проектот за подобрување на општинските услуги - МСИП, спроведен од Светска банка, преку Министерството за финансии.

21.05.2018 |

Заврши Литературна манифестација „Илинден 2018“ - цела седмица општина Илинден беше метропола на балканската поезија

Како што почна, со стихови за душата, така и заврши 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“. Но, не во Домот на култура „Илинден“, каде што почна,  туку во велелепниот амбиент на манастирот „Свети Петар и Павле“, во населено место Ајватовци, што беше последната дестинација на поетскиот карван на Литературната манифестација.

19.05.2018 - 20:17 | Галерии

Со поетски митинг „Стихови за душата“ беше крунисана 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“

Во незаборавна атмосфера, во која тишината ја параа стиховите, како мелем за душите на присутните во преполната сала на домот на култура „Илинден“, се одржа централниот настан на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, поетскиот митинг ...
19.05.2018 - 10:52 | Галерии

Се одржа традиционалното 19-то Литературно матине за деца

Како дел од 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, во домот на култура „Илинден“, се одржа традиционалното Литературно матине за деца, на кое најмладите поклоници на пишаниот збор од основните училишта во Општина Илинден имаа ...
18.05.2018 - 14:11 | Галерии

Портрет на писателот Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во Република Македонија

Посетителите на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, имаа ретка можност во Домот на култура „Илинден“ да остварат средба со словенечкиот писател Милан Јазбец, актуелен амбасадор на Република Словенија во Република Македонија. ...
18.05.2018 - 09:04 | Галерии

Промоција на книгата „Сончев дворец“ на Перо Миленковски

Во домот на култура „Марино“, во рамките на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“ беше промовирана најновата стихозбирка „Сончев дворец“, на истакнатиот македонски писател за деца и млади Перо Миленковски. Промотор на книгата беше ...
17.05.2018 |

Книжевна средба со поетите на Седумдесетите години

Во рамките на 19-та Литературна манифестација „Илинден 2018“, во домот на култура „Илинден“ се одржа Книжевна средба со поетите на Седумдесетите години Веле Смилевски, Ефтим Клетников, Санде Стојчевски и Славе Ѓорго Димовски.

16.05.2018 |

Камен темелник на нова инвестиција во општина Илинден

Во локалната економска зона Марино-Кадино, во присуство на голем број деловни партнери и гости, меѓу кои и градоначалникот Жика Стојановски, на свечен начин беше поставен камен темелник на нова инвестиција во општина Илинден. Компанијата „Лаки Лазо“ почна со изградба на погон за ПВЦ столарија и канцелариски простор на површина од 1000 квадратни метри.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013