Prijavi problem

Проект „Со зеленило против загадувањето“

20 локации    -  60 000 м²   -  1000 садници

Kампања „Топол дом без пожари“ во Општина Илинден

Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ во соработка со Противпожарниот сојуз на Град Скопје во сите дванаесет населени места во Општина Илинден  ја почна кампањата „Топол дом без пожари“.

13.12.2016 |

Мост на пријателство меѓу Општина Илинден и Општина Решетари, Хрватска

Општинското основно училиште „Гоце Делчев“ од Општина Илинден и Основното училиште  „Анте Старчевиќ“ од Решетари, Хрватска, потпишаа Спогодба за меѓусебна соработка, во рамките на реализацијата на меѓународниот проект Мост на пријателство: Илинден-Решетари.

29.11.2016 - 14:10 | Галерии

Во Домот на култура „Илинден“ отворена изложба на слики од ликовната колонија во Радовиш

Во Домот на култура „Илинден“ во присуство на голем број љубители на уметноста, меѓу кои и градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски, отворена е ликовна изложба на слики од првата Меѓународната ликовна колонија во Радовиш, „Свети ...

Изложба на слики во Домот на култура „Илинден“

На 29.11.2016 година (вторник) во 12:00 часот, во Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена ликовна изложба на слики од Меѓународната ликовна колонија во Радовиш, „Свети Георгиј”.

Оџачарски услуги

Како дел од активностите на Општина Илинден во насока на обезбедување квалитетни услуги за своите жители, веќе две години во рамките на ЈКП „Илинден“ работи служба која што нуди оџачарски услуги. Воведувањето на оџачарската услуга подразбира чистење и контрола на уредите за спроведување на чад и опремата за ложење, со што се овозможува нормално функционирање на оџаците, димоводните уреди и огнишните објекти.

18.11.2016 |

Партиципативно учество на граѓаните во креирањето на Буџетот на Општина Илинден за 2017 година

Граѓаните на Општина Илинден предложија над 100 предлог-проекти кои би требало да бидат инкорпорирани во процесот на планирање на Буџетот на Општина Илинден за 2017 година.

16.11.2016 |

Дополнителниот заменик министер за труд и социјална политика Диме Спасов на средба со пензионерите од Општина Илинден

Дополнителниот заменик министер за труд и социјална политика Диме Спасов, престојуваше во Општина Илинден, при што во Домот на куктура „Илинден“ оствари средба со градоначалникот Жика Стојановски и со претставници на Здружението на пензионери од Општината.

Буџетски форум во Општина Илинден

Во рамките на планирањето на Буџетот за 2017 година, во организација на Општина Илинден, на 17.11.2016 година (четврток) со почеток во 14:00 часот, во Домот на култура „Илинден“ ќе се одржи Буџетски форум. На Форумот граѓаните ќе имаат можност со своето партиципативно учество да придонесат во креирањето на Буџетот за следната година, преку посочување на приоритетните проекти во нивните населени места. 

14.11.2016 |

Отворена изложба на наградените автори на манифестацијата Artist on globe

Во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден отворена е изложба на ликовните уметници Живка Коцева Караџовска, Новица Трајковски, Беди Ибрахим од Македонија и Олга Панкина од Русија.

Изложба „Водата-извор на животот“ во Домот на култура „Илинден“

На 14.11.2016 година (понеделник) во 11:00 часот во Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена изложба „Водата-извор на животот“, на уметниците Живка Коцева Караџовска, Новица Трајковски, Беди Ибрахим и Олга Панкина. Уметниците се добитници на награди на манифестацијата Artist on globe што се одржа во Водице, Хрватска, по повод Светскиот ден на водата, на тема „Водата-извор на животот“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013