Prijavi problem

Проект „Со зеленило против загадувањето“

20 локации    -  60 000 м²   -  1000 садници

06.01.2017 - 15:47 | Галерии

Малите коледарчиња го најавија Божик

Пеејќи ја христијанската коледарска песна „Вечниот Бог“ и носејќи макета на Витлеемската пештера која ја симболизира пештерата во која се родил Исус Христос, малите коледарчиња од Општина Илинден го најавија славењето на Бадник и Божик. Во Домот ...
05.01.2017 |

Објавен новиот новогодишен двоброј на општинскиот информатор „Илинден“

Објавен новиот двоброј на општинскиот информатор „Илинден“.

28.12.2016 - 10:57 | Галерии

Во Домот на култура „Илинден“ отворена изложба на уметници од Општина Илинден

По повод Новогодишните и Божикните празници, во организација на Општина Илинден, во галеријата на Домот на култура „Илинден”, отворена е изложба на дела на уметниците од Општина Илинден. Изложбата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, ...
27.12.2016 |

Спорт: ООУ „Гоце Делчев“ најдобро во Македонија за 2016 година

Основното училиште „Гоце Делчев“ од Општина Илинден ја понесе титулата најдобро во Македонија во категоријата најуспешни училишни спортски клубови во делот на основното образование, во изборот на Агенцијата за млади и спорт (АМС) и Сојузот на спортски федерации на Македонија.

26.12.2016 |

Донесен Буџетот на Општина Илинден за 2017 година

Советот на Општина Илинден на својата 55-та редовна седница го донесе Буџетот на Општина Илинден за 2017 година, кој изнесува 499.638.000 денари.

Буџетот на Општина Илинден за 2017 година е со развојна компонента при што е применет  партиципативниот принцип на буџетирање при поставување на приоритетите на локалната заедница.

24.12.2016 |

Ракометарите на ООУ „Гоце Делчев“ по четврти пат прваци на Скопје

Машката ракометна екипа на ООУ „Гоце Делчев“ по четври пат го освои првото место на градското првенство на Скопје, што го организира Сојузот на училишен спорт. Во финалето тие ја победија екипата на ООУ „Круме Кепески“, со резултат 17:9.

Седница на Советот на Општина Илинден

На 26.12.2016 година (понеделник) со почеток во 12:00 часот, во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“, Советот на Општина Илинден ќе ја одржи 55-та редовна седница со следниот дневен ред:

Изложба на уметници од Општина Илинден

По повод Новогодишните и Божикните празници, во организација на Општина Илинден на 27 декември 2016 година (вторник) во 19.00 часот во Домот на култура „Илинден”, ќе биде отворена изложба на дела на уметниците од Општина Илинден.

16.12.2016 |

Форум за Локален економски развој на Општина Илинден

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Форум за Локален економски развој на Општина Илинден на кој учествуваа 170 компании кои што стопанисуваат во Општината, претставувани од сопствениците, директорите и членовите на менаџерските тимови. На Форумот, покрај претставниците на бизнис заедницата учествуваа и претставници на невладини организации, финансиски институции, претставници на локалната самоуправа и граѓанскиот сектор.

Форум за Локален економски развој

На 15.12.2016 година (четврток) од 14.00 до 16.00 часот во Домот на култура „Илинден“, во нас.Илинден, ќе се одржи Форум за Локален економски развој на Општина Илинден.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013