Prijavi problem

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден

07.09.2017 - 13:48 | Галерии

Учебната година почна за 260 средношколци во Општина Илинден

По повод приемот на новите 68 средношколци во двете паралелки за електротехника и информатика, комуникациска технологија и автоматика, Градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски, го посети Средното општинско стручно училиште „Илинден“, ...
05.09.2017 - 14:03 | Галерии

Градинката „Гоце Делчев“ подготвена прими 400 дечиња

По повод почетокот на новата воспитна година и приемот на нови дечиња во општинската детска градинка „Гоце Делчев“, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски ја посети оваа детска установа која згрижува 400 деца од преучилишна возраст.
04.09.2017 - 11:04 | Галерии

Прв училишен час за 200 првачиња во Општина Илинден

По повод почетокот на новата учебна година, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски ги посети основните училиште „Гоце Делчев“, „Ристо Крле“ и „Браќа Миладиновци“, како и Средното општинско стручно училиште „Илинден“, при што им ...

Известување - терестично прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 07.09.2017 год.(четврток) со почеток во 20:00 часот, ќе се изврши терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

25.08.2017 |

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден - „Отчет 2013-2017“

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден, како резултат на прогресот во привлекување и ефектуирање во реализација на инвестиции, оптимално искористување на можностите и ресурсите во овозможување на поволни услови за влез на нови инвеститори и поддршка на постојните стопански субјекти.

23.08.2017 |

Осветлена клучката од автопатот А2 во населба Илинден

Во рамки на проектните активности се изврши изградба и поствување на осветлување на клучката од меѓународниот автопат А2, на влезот на населба Илинден и локалната економска зона „Стопански комплекс-Илинден“ во Општина Илинден. 

23.08.2017 |

Јубилејно 50. издание на Општинскиот информатор „Илинден“

Излезе од печат јубилејното 50. издание на Општинскиот информатор „Илинден“, чии содржини се надеваме ќе го привлечат вашето внимание.  

Известување за прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 07.08.2017 год.(понеделник) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши третото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

28.07.2017 - 11:52 | Галерии

Свечено одбележан патрониот празник "Илинден 2-ри Август“

Општина Илинден со пригодна културно-уметничка програма на свечен начин го одбележа националниот празник на македонскиот народ и патрониот празник на Општината „Илинден 2-ри Август“. Централната манифестација по повод одбележувањето на Денот на ...
25.07.2017 |

Известување за одбележување на патрониот празник на Општината "Илинден 2-ри Август“

На ден 27.07.2017 година (четврток) со почеток во 20:00 часот, во амфитеатарот на Домот на култура „Илинден“ во населба Илинден, под мотото "Со Илинден традицијата продолжува“, на свечен начин ќе биде одбележан патрониот празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013