Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

18.05.2019 - 20:55 | Галерии

„Стихови за душата“ - круна на јубилејната 20-та Литературна манифестација Илинден

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа централниот настан на јубилејната 20-та по ред Литературна манифестација „Илинден“. Стиховите за душата испреплетени со звуците на гитарата уште долго ќе останат во сеќавањата на присутните коишто ја имаа ...
18.05.2019 - 17:29 | Галерии

Промовиран романот „Венецијанска бајка“ на Марко Павловски, од Хрватска

Јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ беше збогатена со промоција на романот „Венецијанска бајка“ на младиот автор од Хрватска, Марко Павловски, што се одржа во Домот на култура „Илинден“. Романот го промовираше проф. д-р Венко ...
17.05.2019 - 16:27 | Галерии

Промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата ...
17.05.2019 - 14:43 | Галерии

Отворена изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов во Домот на култура „Илинден“

Како дел од 20-та Литературна манифестација „Илинден“ во галеријата на Домот на култура „Илинден“ беше отворена изложба на слики на сликарот Стефан Хаџи-Николов. Со пригодни зборови за авторот и неговото творештво на присутните им се обрати Ефтим ...
17.05.2019 - 10:26 | Галерии

Промовирана антологијата „Десет унгарски поети“, во рамките на Литературна манифестација „Илинден“

Во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“, беше промовирана антологијата „Десет унгарски поети“ во избор и препев на Паскал Гилевски. Промотивна реч за ова значајно дело во кое се ...
17.05.2019 |

Богата програма на Литературна манифестација „Илинден 2019“

На програмата на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, денес во Домот на култура „Илинден“ ќе се одржат три културни настани.

16.05.2019 - 15:24 | Галерии

Промоција на книги на седуммина млади автори на Литературната манифестација „Илинден“

Bо Домот на култура „Илинден“, во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, се одржа промоција на книги на седуммина млади автори. На присутните љубители на литературата со по неколку песни од нивните книги им се ...
16.05.2019 - 09:26 | Галерии

Чествување по повод 90 години од раѓањето на академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски

Во рамките на 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, во Домот на култура „Илинден“ се одржа чествување за академиците Матеја Матевски и Гане Тодоровски по повод 90-ет годишнината од нивното раѓање. Беседа за животот и ...
15.05.2019 - 17:16 | Галерии

Учениците другаруваа со писателите за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од Општина Илинден имаа ретка  можност да се дружат со најистакнатите ...
14.05.2019 - 23:19 | Галерии

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“ на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013