Prijavi problem

Литературна манифестација „Илинден 2019“

29.06.2011 |

Предаден во употреба нов деловен објект на “Униор комерц“

 Во присуство на голем број деловни партнери и гости, во Општина Илинден на свечен начин беше предаден во употреба новиот деловен објект на “Униор комерц“. Станува збор за деловен објект со три нивоа, со површина од околу 1.300 метри квадратни, во кој се наоѓа продажен салон на површина од 380 метри квадратни, магацински простор од околу 400 метри квадратни, како и административен дел и сала за состаноци. Вкупната инвестиција е 1,5 милиони евра, а во новите простории се вработени 14 лица.

27.06.2011 |

Општина Илинден обезбеди меѓународно признаен кредитен рејтинг

На Општина Илинден и официјално и е доделен меѓународно признаен кредитен рејтинг. Во рамките на Проектот на УСАИД, во соработка со Македонскиот Центар за финансиска обука (МЦФО) кредитниот рејтинг е изготвен од реномираната меѓународна кредитна агенција Moodi,s Investor Services.

22.06.2011 |

Успешно реализирана акцијата за дарување на крв во Општина Илинден

 Во организација на Црвениот крст на Република Македонија, во просториите на Општина Илинден успешно се реализираше акција за дарување на крв. Според Црвениот крст, ова е една од досега најуспешната акции за дарување на крв во Општина Илинден, во која 28 крводарители ја даруваа драгоцената течност што значи живот.

Акција за дарување на крв во Општина Илинден

Во организација на Црвениот крст на Република Македонија на 21.06.2011 година (вторник) во Општина Илинден ќе се спроведе акција за дарување на крв. Крводарителите ќе можат да ја даруваат драгоцената течност што живот значи, во просториите на Општината од 9.00 до 14.00 часот.

Оглас за Јавна расправа за Окта Рафинерија на нафта АД Скопје

 Се информира јавноста дека инсталацијата ОКТА Рафинерија на нафта АД Скопје, н.м. Миладиновци, општина Илинден, 1000 Скопје, дека согласно член 95 став 1 и член 135, член 108 став 1 и 2 од Законот за животна средина (Службен весник на РМ 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/2010, 124/2010 и 51/2011) и согласно член 5 став 1 од Уредбата за определување на активностите на инсталациите за кои се издава интегрирана еколошка дозвола, односно дозвола за усогласување со оперативен план (службен весник на РМ 89/2005) достави Барање до Министерство за животна средина и просторно планирање за добивање на А дозвола за усогласување со оперативен план. По завршување на целосната процедура МЖСПП изготви Нацрт А дозвола за усогласување со оперативен план за ОКТА Рафинерија на нафта.

16.06.2011 |

Доделени дипломите за завршените бесплатни курсеви во рамките на Општинскиот културен едикативен центар “Илинден“

 Во основното училиште “Гоце Делчев“ во нас. Илинден, на свечен им беа доделени дипломите на учениците што ги завршија бесплатните курсеви во рамките на Општинскиот културен едикативен центар “Илинден“.

06.06.2011 |

Предадено во употреба реконструираното игралиште за мал фудбал и ново детско игралиште во Мралино

 Bо населеното место Мралино на свечен начин беше предадено во употреба реконструираното игралиште за мал фудбал, како и новоизграденото детско игралиште.

Двете игралишта што се наоѓаат во состав на подрачното основно училиште “Ристо Крле“, во употреба ги предадоа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и претседателот на Советот, Марјан Милошевски.

06.06.2011 |

Предадена во употреба реконструираната улица во близина на детската градинка “Гоце Делчев“

 Bо Општина Илинден на свечен начин беше предадена во употреба реконструираната улица “534“, што се наоѓа во непосредна близина на Општинската детска градинка “Гоце Делчев“.

Улицата ја предаде во употреба градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и претседателот на Советот, Марјан Милошевски. 

03.06.2011 |

Испратена втората генерација на деца во прво одделение од градинката “Гоце Делчев“

Со пригодна свеченост Општинската детска градинка “Гоце Делчев“ ја испрати втората генерација на дечиња во прво одделение. 

“Снежана и седумте џуџиња“ беше темата со која токму идните првачиња, на завршната приредба што беше организирана по тој повод, им се претставија на родителите и многубројните гости. Приредбата се одржа во прекрасен амбиент, во дворот на градинката. 

02.06.2011 |

Предаден во употреба Домот на културата во населеното место Бучинци

 Пред поголем број граѓани во населеното место Бучинци на свечен начин беше предаден во употреба реконструираниот Дом на културата. Санираниот и обновен Дом на културата во употреба го предадоа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и кандидатот за пратеник Владимир Ѓорчев.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013