Prijavi problem

Литературна манифестација „Илинден 2019“

14.11.2011 |

Промовирана првата Монографија за Општина Илинден

 Во присуство на голем број гости, во хотел Бест Вестерн-Белви на свечен начин беше промовирана првата Монографија за Општина Илинден. Со издавањето на оваа Монографија Општина Илинден го заокружува одбележувањето на јубилејот-15 години од своето постоење и 20 години независност на Република Македонија.

14.11.2011 |

Се одржа втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

НОВ БРОЈ НА ОПШТИНСКИОТ ИНФОРМАТОР „ИЛИНДЕН“

Општина Илинден со чест го објавува следниот примерок на Општинскиот Информатор „Илинден“. Печатената форма веќе се објавува и дистрибуира бесплатно три години по ред.

Насловни теми во бројот ноември 2011 година:

  • Претседателот Ѓорге Иванов во посета на општината
  • Поставен камен темелник на првото модуларно средно и основно училиште
  • Изработка на стратешки план за локален економски развој на општината 2012-2016

 

10.11.2011 |

Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Локална Урбанистичка Планска Документација за КП 460 – КО Текија и КП 360 – КО Бујковци – општина Илинден.

09.11.2011 |

Промоција на Монографија за Општина Илинден

 Општина Илинден во годината на одбележување на јубилејот 15 години од своето постоење и 20 години независност на Република Македонија, изготви Монографија, во која е опфатен историјатот, целокупниот развој, како и функционирањето на Општината.

Втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

 Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

Известување: Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Проект за инфраструктура за изградба на гасовод од ТИРЗ Скопје 1 до касарна Страшо Пинџур Скопје, КО Бунарџик, КО Миладиновци и КО Кадино-Општина Илинден.

04.11.2011 |

Изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

 Oпштина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

Работилница за изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

31.10.2011 |

Осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица” во Мралино

 Во населеното место Мралино, во присуство на голем број верници, на свечен начин беше осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица”. Осветувањето го изврши Архиепископот Охридски и Македонски, Неговото блаженство г.г. Стефан.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013