Prijavi problem

Водечки индикатори за одржлив Локален Економски Развој

19.10.2011 |

Реконструиран локалниот пат Илинден-Хиподром во должина од 1.880 метри

 Општина Илинден во соработка со Министерството за транспорт и врски и Агенцијата за државни патишта го реализираше проектот реконструкција на локалниот пат Илинден-Хиподром.

18.10.2011 |

Нов број на Општинскиот Информатор „Илинден“

  Општина Илинден со чест го објавува следниот примерок на Општинскиот Информатор „Илинден“. Печатената форма веќе се објавува и дистрибуира три година по ред.

 Насловни теми во бројот септември 2011 година:

Интензивна изградба на патната инфраструктура | Училиштата подготвени пречекаа 2.000 ученици | Одбележан Денот на Општината и 15 годишнината од постоењето | Министерот Кралев и вицепремиерот Пешевски во посета на Општината

 

14.10.2011 |

Потпишан Меморандум за соработка меѓу Општина Илинден и ОБСЕ

 Општина Илинден и мисијата на ОБСЕ потпишаа Меморандум за соработка со кој ОБСЕ ќе ја поддржи изработката на Стратешкиот план за локален економски развој на Општина Илинден за периодот 2012-2016 година, како и ревидирање на профилот на Општината. 

Меморандумот за соработка го потпишаа градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и амбасадорот на ОБСЕ во Република Македонија, Наталија Дрозд. 

14.10.2011 |

Реконструиран локалниот пат Марино-Кадино во должина од 2 километра

 Согласно предвидената динамика, Општина Илинден продолжува со санација и реконструкција на локалните улици и патишта. Kомплетно е саниран и покриен со нов слој асфалт локалниот пат Марино-Кадино, во должина од 2 километра. Крај патот со широчина од пет метри во тек е изградба на банкини со широчина од 70 сантиметри, по што ќе следува обележување на коловозот со хоризонтална сигнализација.

10.10.2011 |

Санација на коловозот и изградба на тротоари на ул.“8“ во нас. Илинден

 Согласно Програмата за изградба, санација и реконструкција на локалната патна инфраструктура, Општина Илинден продолжува со надградба, тампонирање и асфалтирање на локалните патишта и улици. Реализирајќи ги предвидените градежни активности извршена е санација и асфалтирање на дел од улица “8“ во населба Илинден.

Стратегија за модернизирање и забрзување на постапките за издавање Одобренија за градење и интегрирано управување со податоци

 Почитувани,

во прилог Ви ја доставуваме „Стратегијата за модернизирање и забрзување на постапките за издавање Одобренија за градење и интегрирано управување со податоци“

04.10.2011 |

Асфалтирани три улици во Марино

 Согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден изврши асфалтирање на улиците „502“ „504“ и „505“ во населеното место Марино, кои беа претходно раскопани заради поставувањето на приклучоци за фекалната канализација во ова населено место.

Општина Илинден самостојно ќе управува со државното градежно неизградено земјиште

 Со Одлука на Владата на Република Македонија, Општина Илинден го презема овластувањето од Министерството за транспорт и врски за управување со државното градежно неизградено земјиште. Само уште седум општини во Република Македонија (Берово, Кочани, Пробиштип, Штип, Гевгелија, Битола и Демир Капија) добија можност самостојно да менаџираат со државното градежно неизградено земјиште.

28.09.2011 |

Асфалтиран локалниот пат Кадино-Бунарџик

 Реализирајќи ги предвидените градежни активности, согласно Програмата за изградба, санација и реконструкција на локалната патна инфраструктура, Општина Илинден изврши комплетна реконструкција и асфалтирање на локалниот пат Кадино-Бунарџик. Станува збор за делница во должина од 740 метри и широчина од 5 метри, со чија санација се овозможува далеку побезбедно одвивање на сообраќајот на овој прометен локален пат.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013