Prijavi problem

Патронен празник на општина Илинден - "Илинден 2-ри Август“

Кон средината на септември ќе почне изградбата на првото Модуларно училиште

 Општина Илинден потпиша договор со фирмата Тримо за изградба на првото Модуларно средно и основно училиште во Општината. Со ова се финализираше овој капитален проект што е од витално значење за образованието и комплетниот развој на Општина Илинден.

Јавна расправа и јавен увид - Изградба на гасовод

 СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА 

Општина Илинден ја известува заинтересираната јавност дека во согласност со член 67 од Поглавје X (Оцена на влијанието на определени стратегии, планови и програми врз животната средина ) од Законот за животна средина (Сл.весник на РМ бр.53/2005; бр.81/2005; бр.24/2007; бр.159/2008; 83/2009 и бр.47/2010) од страна на  ЕНВИРО РЕСУРСИ ДОО, изработен е:

29.08.2011 |

Министерот Кралев и вицепремиерот Пешевски во посета на Општина Илинден

 Bо пресрет на новата учебна година, на 29.08.2011 во посета на Општина Илинден престојуваа министерот за образование и наука Панче Кралев  и вицепремиерот задолжен за економски прашања, Владимир Пешевски. Градоначалникот Жика Стојановски ги запозна гостите со сето она што досега го реализираше Општина Илинден во насока на обезбедување на квалитетни услови за реализација на образовниот процес, при што беше посетено и ОУ “Гоце Делчев“ во населба Илинден.

Стратешка оцена за влијание врз животна средина

 Градоначалникот на Општина Илинден

ОБЈАВУВА

Во согласност со член 50 а од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.51/2005, бр.137/2007 и бр.91/2009) и Одлука бр.07-3493/5 од 27.07.2011 година, е подготвена :

  • Локална урбанистичка планска документација вон населено место, за повеќенаменски комплекс КП бр.460 КО Текија и КП бр.360 КО Бујковци, Општина Илинден 

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА

Врз основа на член 22 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр.5/2002) и член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на Р.М. бр.51/2005, бр.137/2007 и бр.91/2009, 124/2010 и 18/2011), Градоначалникот на Општина Илинден го дава следното

С О О П Ш Т Е Н И Е

26.07.2011 |

Успешно реализиран Спортски викенд “Илинден 2011“

 По повод патрониот празник 2-Август Илинден и одбележувањето на јубилејот -15-ет години од постоењето, Општина Илинден на 23 и 24 јули годинава под мотото “Ние навиваме за Македонија“, успешно го реализираше традиционалниот Спортски викенд “Илинден 2011“. 

Во деновите на викендот што измина Општина Илинден беше вистински спортски центар, а жителите имаа можност да уживаат во спортски хепенинг каков што ретко се случува кај нас. Во рамките на овогодинешниот Спортски викенд,  под покровителство на градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски, се одржа велосипедска трка, шаховски турнир, како и турнир во голем фудбал и турнир во баскет.

Бесплатен автобуски превоз на Автобусите на ЈСП Скопје по повод Патронен празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август"

  Распоред на движење на Автобусите на ЈСП Скопје на линија 66 за ден 28.07.2011 година (четврток).

Покана по повод Ден на Општина Илинден „Илинден“ 2-ри Август

 По повод патрониот празник на Општина Илинден, “Илинден“ 2-ри Август, како и 15-ет годишниот јубилеј на Општината, Ве покануваме на 28.07.2011 година (четврток) со почеток во 20,00 часот, во манастирскиот комплекс “Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци на општобнароден собир под мотото: “Со Илинден традицијата продолжува“.

Со пригодна културно-уметничка програма сите заедно да го прославиме националниот празник на македонскиот народ, како и патрониот празник и јубилејот на Општина Илинден. 

 
22.07.2011 |

Свечено отворен Домот на културата во Бујковци

Во населеното место Бујковци на свечен начин беше предаден во употреба реконструираниот Дом на културата. Во присуство на поголем број граѓани обновениот Дом на културата го отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски

ИЗВЕСТУВАЊЕ - ЈКП „ВОДОВОД“ ИЛИНДЕН

 Поради вонредната состојба од високите температури, има недостиг од вода за пиење. Затоа Ве известуваме за совесно користење на истата (за пиење и неопходни санитарни потреби) односно 

СЕ ЗАБРАНУВА КОРИСТЕЊЕ НА ВОДАТА ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ ЗА ПОЛЕВАЊЕ НА ТРЕВНИЦИ, БАВЧИ И ДРУГИ ПОВРШИНИ.

Оние корисници кои ненаменски ја користат водата 

ЌЕ БИДАТ ИСКЛУЧЕНИ ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ. 

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013