Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

14.11.2011 |

Се одржа втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

НОВ БРОЈ НА ОПШТИНСКИОТ ИНФОРМАТОР „ИЛИНДЕН“

Општина Илинден со чест го објавува следниот примерок на Општинскиот Информатор „Илинден“. Печатената форма веќе се објавува и дистрибуира бесплатно три години по ред.

Насловни теми во бројот ноември 2011 година:

  • Претседателот Ѓорге Иванов во посета на општината
  • Поставен камен темелник на првото модуларно средно и основно училиште
  • Изработка на стратешки план за локален економски развој на општината 2012-2016

 

10.11.2011 |

Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Локална Урбанистичка Планска Документација за КП 460 – КО Текија и КП 360 – КО Бујковци – општина Илинден.

09.11.2011 |

Промоција на Монографија за Општина Илинден

 Општина Илинден во годината на одбележување на јубилејот 15 години од своето постоење и 20 години независност на Република Македонија, изготви Монографија, во која е опфатен историјатот, целокупниот развој, како и функционирањето на Општината.

Втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

 Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

Известување: Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Проект за инфраструктура за изградба на гасовод од ТИРЗ Скопје 1 до касарна Страшо Пинџур Скопје, КО Бунарџик, КО Миладиновци и КО Кадино-Општина Илинден.

04.11.2011 |

Изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

 Oпштина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

Работилница за изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

31.10.2011 |

Осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица” во Мралино

 Во населеното место Мралино, во присуство на голем број верници, на свечен начин беше осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица”. Осветувањето го изврши Архиепископот Охридски и Македонски, Неговото блаженство г.г. Стефан.

26.10.2011 |

Претседателот Ѓорге Иванов ја посети Оштина Илинден

 Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја посети Оштина Илинден. Тој се сретна со Градоначалникот Жика Стојановски, како и со Форумот за локален економски развој на Општина Илинден, на кој разговараше со триесеттина стопанственици. 

По средбата Претседателот Иванов ја посети првата еко-куќа во нашата земја, во населеното место Кадино, каде што со сопственикот разговараше за можностите на овој енергетски независен објект со изградена сончева централа.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013