Prijavi problem

Литературна манифестација „Илинден 2019“

21.06.2012 |

Продолжува чистењето на каналската мрежа

Согласно Годишниот план за чистење на каналската мрежа, а во координација со Водостопанство „Скопско Поле“, Општина Илинден продолжува со чистење на каналите за одводнување на територијата на Општината.

16.06.2012 |

Доделени дипломите за завршените 7-ми по ред Бесплатни курсеви во рамките на Општинскиот културно едукативен центар “Илинден“

Во основното училиште “Гоце Делчев“ во нас. Илинден, градоначалникот Жика Стојановски на свечен им ги додели дипломите на учениците што ги завршија Бесплатните курсеви во рамките на Општинскиот културно едукативен центар “Илинден“.

Доделување на дипломи за учениците што ги посетуваа Бесплатните курсеви при КЕЦ „Илинден“

На 16.06.2012 година (сабота) со почеток во 10.00 часот, во салата на основното училиште „Гоце Делчев“ во нас.Илинден, ќе се организира доделување на дипломи за учениците што ги посетуваа Бесплатните курсеви при Културно Едукативниот Центар „Илинден“. 

15.06.2012 |

Премиерот Груевски и владин тим на трибина во Општина Илинден

Во ресторанот „Македонски Бисер“ во н.м. Марино се одржа отворена трибина во која учествуваа Претседателот на Владата на Р.Македонија г-дин Никола Груевски, заедно со Владин тим составен од министри, заменици министри, државни секретари и директори на државни јавни институции.

14.06.2012 |

Пополнување на ударните дупки на локалните патишта и улици во Општина Илинден

Согласно Програмата за санација и реконструкција на локалните патишта и улици, Општина Илинден изврши пополнување со нов асфалт на ударните дупки на локалниот пат од Кадино кон Марино.

12.06.2012 |

Поставен камен темелник на новата црква “Свети Константин и Елена“ во нас. Илинден

Во присуство на голем број верници, во нас. Илинден на свечен начин беше поставен камен темелник на новата црква “Свети Константин и Елена“. Со чинот на осветувањето на камен темелникот чиноначалствуваше Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан. 

На свечениот чин присуствуваа и градоначалникот на Скопје Коце Трајановски, како и градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски.

Упатство за ИПАРД

 

У П А Т С Т В О за добивање на одобрение за градење за објекти кои во рамки на ИПАРД програма се градат на градежно земјиште за кое е донесена урбанистичко - планска документација

 

08.06.2012 |

ОУ “Браќа Миладиновци“ го одбележа патрониот празник

Со богата приредба и во свечен амбиент, учениците од ОУ „Браќа Миладиновци“, од н.м. Миладиновци го одбележаа патрониот празник на училиштето. 

Во прекрасна атмосфера, на специјално за оваа намена поставената бина во дворот на училиштето, пред голем број гости и родители, учениците се претставија со повеќе одлично изведени точки. 

06.06.2012 |

Испратена третата генерација на дечиња од градинката „Гоце Делчев“

 

Во присуство на голем број родители и гости во детската градинка „Гоце Делчев“ е испратена третата генерација на дечиња што од идната година ќе бидат првачиња. 

На завршната приредбата што по тој повод се одржа во прекрасен амбиент, во дворот на детската градинка, дечињата се претставија со драматизација на бајката „Пепелашка“. 

 

06.06.2012 |

„Сите во Акција за зелена Македонија 2012“

По повод Светскиот ден на животната средина, Општина Илинден во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање и Агенцијата за млади и спорт ја реализираше третата акцијата „Сите во Акција за зелена Македонија 2012“, како дел од проектот „Чиста околина“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013