Prijavi problem

Водици 2019

14.05.2012 |

Објави: Мај/Јуни

ОБЈАВА за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба на Г2-лесна и незагадувачка индустрија со компатибилни класи на намени Г3, Г4, Б1 и Д2

Прв тениски турнир за аматери „Илинден 2012“

Во организација на Општина Илинден на 12 и 13 мај 2012 година, на новоизградените тениски игралишта ќе се одржи Првиот тениски турнир за аматери „Илинден 2012“ .

Турнирот ќе биде отворен во сабота во 17 часот, а во недела тениските дуели ќе продолжат во 18 часот. На турнирот ќе учествуваат аматери на возраст од 16 до 35 години, кои што не се членови на тениски клубови.

ИЗВЕСТУВАЊЕ И ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ЛИТЕРАТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЛИНДЕН” 2012

Општина Илинден годинава по тринаесетти пат ја организира Литературната манифестација „ИЛИНДЕН“ што ќе се одржи на 31 мај 2012 година.

На Манифестацијата ќе настапат голем број на поети и прозаисти, додека под мотото: ,,СЛОБОДНИ ПОЕТСКИ ДЕНОВИ” своја платформа за афирмација ќе имаат и младите поети. 

Најава: 13-та Литературна Манифестација „Илинден“ 2012

Со чест ја најавуваме традиционалната Литературна Манифестација „Илинден“, на ден четврток 31 Мај 2012г.

10.05.2012 |

„Џонсон Мети“ почна да гради нова фабрика во ТИРЗ Скопје 1 во Општина Илинден

Британската компанија „Џонсон Мети“ почна со изградба на својата втора фабрика за автомобилски катализатори  во индустриската зона „Скопје 1“, во Општина Илинден. Инвестицијата вредна 60 милиони евра со која двојно ќе се зголеми производството, ќе овозможи отворање на 100 нови работни места.

09.05.2012 |

Жителите се помасовно се вклучуваат во Хуманитарната акција за собирање на облека и стара хартија „Да ја покажеме хуманоста на дело“

Жителите на Општина Илинден се помасовно се вклучуваат во Хуманитарната акција за собирање на облека и стара хартија  „Да ја покажеме хуманоста на дело“.

Со цел да се запознае со текот на акцијата која што стартуваше на 7-ми, а ќе трае до 13-ти мај, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски посети неколку собирни места при што на самото место беше информиран за интересот што го пројавуваат граѓаните за оваа хуманитарна акција.

09.05.2012 |

ОУ “Гоце Делчев“ го одбележа патрониот празник

Пред голем број гости, родители и ученици, во преполната спортска сала во населба Илинден, основното училиште “Гоце Делчев“ на свечен начин го одбележа патрониот празник.

Извонредната приредба исполнета со фолклор, драмски точки, ритмички вежби, рецитал посветен на најголемиот македонски визионер Гоце Делчев, ја воодушеви публиката која со бурни аплаузи ги наградуваше учениците.

08.05.2012 |

Над 380 граѓани ја искористија можноста за бесплатни лекарски прегледи

 

Општина Илинден, во соработка со ПЗУ „Д-р Апостолска“, на Денот на Црвениот крст реализираше уште една успешна акција за бесплатни лекарски прегледи за сите граѓани на Општината. 

Над 380 граѓани ја искористија можноста бесплатно да го проверат своето здравје, што е своевиден рекорд во однос на акциите за бесплатни лекарски прегледи што се реализираа во изминатите години во Општина Илинден. Да потсетиме дека во минатогодишната иста ваква акција прегледи извршија 300 граѓани.

 

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за Урбанистички план вон населено место Илинден ,УБ 5 – измена и дополна

Врз основа на член 65 став 6 и став 8 од Законот за животна средина                       (Сл.весник на Р.М. бр.53/05, бр.81/05, бр.24/07, бр.159/08, бр.83/09, бр.48/10, бр.124/10 и бр.51/11), Градоначалникот на Општина Илинден на ден ________2012 година,  донесе:

О Д Л У К А

за неспроведување на стратегиска оцена за Урбанистички план вон населено место  Илинден  ,УБ 5 – измена и дополна 

Одлука за спроведување на стратегиска оцена Уб1

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија“ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11), Општина Илинден, на ден 17.04.2012 година, донесе 

Одлука за спроведување на стратегиска оцена

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Континуирано инвестираме во подобар и поквалитетен живот за сите во општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013