Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

10.11.2011 |

Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Локална Урбанистичка Планска Документација за КП 460 – КО Текија и КП 360 – КО Бујковци – општина Илинден.

09.11.2011 |

Промоција на Монографија за Општина Илинден

 Општина Илинден во годината на одбележување на јубилејот 15 години од своето постоење и 20 години независност на Република Македонија, изготви Монографија, во која е опфатен историјатот, целокупниот развој, како и функционирањето на Општината.

Втората Работилница за изработка на Стратешкиот план за ЛЕР на Општина Илинден

 Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, продолжува со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината. 

Известување: Извештај за стратегиска оцена на животната средина

 Врз основа на спроведена постапка за стратегиска оцена на животната средина, и спроведена постапка учество на јавноста, Министерството за животна и просторно планирање дава позитивно мислење по содржината и обемот на документот, по доставениот Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Проект за инфраструктура за изградба на гасовод од ТИРЗ Скопје 1 до касарна Страшо Пинџур Скопје, КО Бунарџик, КО Миладиновци и КО Кадино-Општина Илинден.

04.11.2011 |

Изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

 Oпштина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

Работилница за изработка на Стратешки план за ЛЕР на Општина Илинден

Општина Илинден во соработка со мисијата на ОБСЕ во Скопје, почна со реализација на проектот за изработка на нов Стратешки план за Локален економски развој за периодот 2012-2016 година, како и за изработка на Профил на Општината.

31.10.2011 |

Осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица” во Мралино

 Во населеното место Мралино, во присуство на голем број верници, на свечен начин беше осветена црквата “Покров на Пресвета Богородица”. Осветувањето го изврши Архиепископот Охридски и Македонски, Неговото блаженство г.г. Стефан.

26.10.2011 |

Претседателот Ѓорге Иванов ја посети Оштина Илинден

 Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов ја посети Оштина Илинден. Тој се сретна со Градоначалникот Жика Стојановски, како и со Форумот за локален економски развој на Општина Илинден, на кој разговараше со триесеттина стопанственици. 

По средбата Претседателот Иванов ја посети првата еко-куќа во нашата земја, во населеното место Кадино, каде што со сопственикот разговараше за можностите на овој енергетски независен објект со изградена сончева централа.

26.10.2011 |

Поставен камен темелник на Модуларно средно и основно училиште во Општина Илинден

 Во Општина Илинден, во присуство на поголем број граѓани, на свечен начин беше поставен камен темелник на првото Модуларно средно и основно училиште.

Камен темелникот го поставија министерот за образование и наука Панче Кралев, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски и амбасадорот на Република Словенија, Ален Брајан Бергант, додека чинот на осветување го изврши Архиепископот Охридски и Македонски, Неговото Блаженство г.г Стефан.

Известување и Покана за поставување на камен темелник на Модуларното училиште

 Почитувани граѓани,

Ве известуваме дека на ден 23.10.2011 година (недела) со почеток во 13:30 часот ќе се изврши поставување на камен темелник на Модуларното средно и основно училиште.

Камен темелникот ќе се постави во присуство на Претседателот на Владата на Република Македонија г-дин Никола Груевски, додека чинот на осветување ќе го изврши Неговото Блаженство   г.г Стефан.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013