Prijavi problem

Покана!

16.02.2012 |

Календар на културни активности во Општина Илинден за 2012 година

 

Во текот на 2012 година следуват следни културни активности, манифестации и други свечености:

 

08.02.2012 |

Во расчистувањето на снегот се вклучи и општинската администрација

Покрај мобилните екипи на ЈКП “Илинден“ во расчистувањето на снегот се вклучија и вработените во општинската администрација. Беше чистен просторот пред Општината, околните пешачки патеки, како и паркингот. 

08.02.2012 |

Градинката “Гоце Делчев“ го одбележа патрониот празник

Со приредба која што се одржа во спортската сала во населба Илинден, детската градинка „Гоце Делчев“, по трет пат од своето постоење на свечен начин го одбележа патрониот празник.

06.02.2012 |

“На кафе со нашиот Градоначалник“ во Мршевци

Во рамките на Проектот на Општина Илинден “На кафе со нашиот Градоначалник“, градоначалникот Жика Стојановски имаше средба со жителите на населеното место Мршевци. Средбата на која присуствуваа поголем број граѓани се одржа во реконструираниот Дом на култура во ова населено место.

02.02.2012 |

Жителите на Мралино “На кафе со нашиот Градоначалник“

Реализацијата на Проектот на Општина Илинден “На кафе со нашиот Градоначалник“,  продолжи во населено место Мралино, каде што жителите на ова населено место имаа можност за актуелните состојби во Општината да разговараат со градоначалникот Жика Стојановски.

30.01.2012 |

“На кафе со нашиот Градоначалник“ во Кадино

Реализацијата на Проектот “На кафе со нашиот Градоначалник“ продолжи во населено место Кадино. 

Повеќемина граѓани имаа можност на кафе-средбата со градоначалникот Жика Стојановски, во неврзан разговор да се информираат за актуелните случувања во Општината, но и да дадат свои идеи и мислења за она што треба да се направи во нивното населено место, за да се обезбеди што поквалитетен живот.

30.01.2012 |

Свечено пуштени во употреба новоизградените четири тениски терени во Општина Илинден

Во присуство на поголем број граѓани, во Општина Илинден на свечен начин беа пуштени во употреба новоизградените четири тениски игралишта. 

Тениските терени во употреба ги предадоа Претседателот на Владата на Република Македонија,  г-дин Никола Груевски, Градоначалникот на Општина Илинден, г-дин Жика Стојановски и Директорот на Агенцијата за млади и спорт, г-дин Лазар Поповски.

27.01.2012 |

Предавање во употреба новоизградените четири тениски игралишта во Општина Илинден

Ве известуваме дека на ден 28.01.2012 година (сабота), со почеток во 12,00 ч. на свечен начин ќе бидат предадени во употреба новоизградените четири тениски игралишта во Општина Илинден. 

Објава - градежно земјиште за отуѓување во тек, јануари-февруари 2012

ОБЈАВА за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба на А1-семејно домување во станбени куќи

26.01.2012 |

Жителите на Бујковци “На кафе со нашиот Градоначалник“

Реализацијата на Проектот на Општина Илинден “На кафе со нашиот Градоначалник“, по населеното место Бучинци, продолжи во н.м. Бујковци. 

Во реконструираниот Дом на културата во ова населено место Градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски имаше кафе-средба со повеќе жители, на која во пријатна атмосфера и неврзан разговор беа разменети мислења за актуелните состојби во Општината и посебно во ова населено место.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013