Prijavi problem

Ние инвестираме во Македонија!

Бесплатен автобуски превоз на Автобусите на ЈСП Скопје по повод Патронен празник на Општина Илинден "Илинден 2-ри Август"

  Распоред на движење на Автобусите на ЈСП Скопје на линија 66 за ден 28.07.2011 година (четврток).

Покана по повод Ден на Општина Илинден „Илинден“ 2-ри Август

 По повод патрониот празник на Општина Илинден, “Илинден“ 2-ри Август, како и 15-ет годишниот јубилеј на Општината, Ве покануваме на 28.07.2011 година (четврток) со почеток во 20,00 часот, во манастирскиот комплекс “Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци на општобнароден собир под мотото: “Со Илинден традицијата продолжува“.

Со пригодна културно-уметничка програма сите заедно да го прославиме националниот празник на македонскиот народ, како и патрониот празник и јубилејот на Општина Илинден. 

 
22.07.2011 |

Свечено отворен Домот на културата во Бујковци

Во населеното место Бујковци на свечен начин беше предаден во употреба реконструираниот Дом на културата. Во присуство на поголем број граѓани обновениот Дом на културата го отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски

ИЗВЕСТУВАЊЕ - ЈКП „ВОДОВОД“ ИЛИНДЕН

 Поради вонредната состојба од високите температури, има недостиг од вода за пиење. Затоа Ве известуваме за совесно користење на истата (за пиење и неопходни санитарни потреби) односно 

СЕ ЗАБРАНУВА КОРИСТЕЊЕ НА ВОДАТА ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ ЗА ПОЛЕВАЊЕ НА ТРЕВНИЦИ, БАВЧИ И ДРУГИ ПОВРШИНИ.

Оние корисници кои ненаменски ја користат водата 

ЌЕ БИДАТ ИСКЛУЧЕНИ ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ. 

Спортски викенд “Илинден 2011“

Под мотото “Ние навиваме за Македонија“, а по повод патрониот празник 2-Август Илинден и јубилејната 15-ет годишнина од постоењето, Општина Илинден на 23 и 24 јули годинава го организира традиционалниот Спортски викенд “Илинден 2011“. 

Во рамките на овогодинешниот Спортски викенд ќе се одржи велосипедска трка, шаховски турнир, како и турнир во голем фудбал и баскет.

Предавање во употреба на Домот на културата во Бујковци

 На 20.07.2011 (среда) со почеток во 19.30 часот на свечен начин ќе биде предаден во употреба реконструираниот Дом на културата во населеното место Бујковци. 

Меморијален турнир во баскет “Кадино 2011“

 Од 19 јули до 02 август во населеното место Кадино ќе се одржи традиционалниот меморијален турнир во баскет “Кадино 2011“. Овој турнир веќе деветта година по ред се организира во чест на трагично загинатите четири момчиња, Иво Богдановски-Манце, Горан Филиповски-Пица, Николче Богдановски-Лафи и Дејан Стаменковски-Шиљо, кои што настрадаа во сообраќајната несреќа што се случи на 19.01.1997 година.

Објавен новиот број на Општинскиот Информатор „Илинден“

 Општина Илинден го објави следниот примерок на Општинскиот Информатор „Илинден“, кој веќе се објавува трета година по ред.

Насловни теми во бројот Јули 2011 година:

  • Предадени во употреба три домови на културата
  • Општината доби меѓународно признаен кредитен рејтинг
  • Меѓународна литературна манифестација „Илинден 2011“
  • Свечено отворено новото помошно фудбалско игралиште во Кадино
  • Предадени во употреба шест нови улици во н.м. Марино
13.07.2011 |

Показна вежба “Да ги заштитиме шумите од пожари“

 Во организација на Општинскиот противпожарен сојуз “Илинден“, на просторот пред Домот на културата во н.м. Мршевци се одржа обука–показна вежба под мотото “Да ги заштитиме шумите од пожари“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Водици 2017 во Општина Илинден
ilinden.gov.mk © 2013