Prijavi problem

Инвестициските патишта водат кон Општина Илинден

14.11.2016 |

Отворена изложба на наградените автори на манифестацијата Artist on globe

Во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден отворена е изложба на ликовните уметници Живка Коцева Караџовска, Новица Трајковски, Беди Ибрахим од Македонија и Олга Панкина од Русија.

Изложба „Водата-извор на животот“ во Домот на култура „Илинден“

На 14.11.2016 година (понеделник) во 11:00 часот во Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена изложба „Водата-извор на животот“, на уметниците Живка Коцева Караџовска, Новица Трајковски, Беди Ибрахим и Олга Панкина. Уметниците се добитници на награди на манифестацијата Artist on globe што се одржа во Водице, Хрватска, по повод Светскиот ден на водата, на тема „Водата-извор на животот“.

11.11.2016 - 15:36 | Галерии

Инвестиции во развојот на културата и негувањето на културните вредности

Општина Илинден континуирано работи на обезбедување поволни услови за развој и за унапредување на културата која е белег на нашето постоење и значаен симбол на идентитетот на секој  народ.
09.11.2016 - 10:10 | Галерии

Континуирано подобрување на локалната патна инфраструктура во Општина Илинден

Во насока на подобрување на условите за живот и животниот стандард и овозможување на квалитетен живот на граѓаните, Општина Илинден интензивно работи на реализација на капиталниот проект за Подобрувањето на локалната патна инфраструктура, ...
08.11.2016 |

Учениците од ОУ „Гоце Делчев“ најдобри на општинскиот противпожарен квиз

Учениците од ООУ „Гоце Делчев“ ги освоија првите места во пионерска и младинска конкуренција на општинскиот Противпожарен квиз натпревар, што го организираше Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“.

04.11.2016 - 15:00 | Галерии

ООУ „Ристо Крле“ го одбележа патрониот празник

Учениците од ООУ „Ристо Крле“, од н.м. Кадино и подрачните училишта во н.м. Мралино и н.м. Бунарџик, со богата приредба под мотото „За сите деца“, на свечен начин го одбележаа 37 патронен празник на училиштето. Рецитали, драмски точки, ритмички ...
03.11.2016 |

Изработка на „Стратегија за интегриран развој на Општина Илинден за периодот 2017-2021 година“

Во Домот на култура „Илинден“ се одржа Третата работилница за изработка на „Стратегија за интегриран развој на Општина Илинден за периодот 2017-2021 година“, што Општината ја изработува во соработка на ОБСЕ-Мисијата во Скопје.

03.11.2016 |

Реализација на капитални проекти во општина Илинден

Општина Илинден во континуитет продолжува со интензивни капитални инвестиции во повеќе области кои што придонесуваат за подобрување на условите за живот и животниот стандард и овозможување на квалитетен живот на граѓаните.

03.11.2016 |

Успешно реализирана акцијата „Да ја покажеме хуманоста на дело“

Со цел да им помогне на семејствата соочени со соодветен социјален ризик, под мотото „Да ја покажеме хуманоста на дело“, Општина Илинден успешно реализираше уште една хуманитарна акција за собирање на облека.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

ИНВЕСТИЦИСКИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ КОН ОПШТИНА ИЛИНДЕН
ilinden.gov.mk © 2013