Prijavi problem

Општина Илинден го одбележа патрониот празник "Илинден 2-ри Август“

21.11.2018 |

Кадетите од ООУ „Гоце Делчев“ најдобри на градскиот противпожарен квиз натпревар

Екипата од ООУ “Гоце Делчев“ од Општина Илинден, во категорија кадети го освои првото место на 34. противпожарен квиз натпревар во организација на Противпожарниот сојуз на Град Скопје.

14.11.2018 - 14:52 | Галерии

Дом на култура „Илинден“: Отворена изложба на слики од Третата ликовна колонија во Радовиш

Во организација на Општина Илинден и Домот на култура „Ацо Караманов” oд Радовиш, во Домот на култура „Илинден“ отворена е изложба на слики од Третата меѓународна ликовна колонија во Радовиш, „Свети Георгиј”.
13.11.2018 - 12:22 | Галерии

Галерија: Реконструирана пешачка патека во градинката „Гоце Делчев“

Реконструирана пешачка патека во градинката „Гоце Делчев“

Во Домот на култура „Илинден“ ќе биде отворена изложба на слики од ликовната колонија во Радовиш

На 14.11.2017 г. (среда) со почеток во 12:00 часот, во домот на култура „Илинден” ќе биде  отворена ликовна изложба на слики од третата Меѓународната ликовна колонија во Радовиш.

12.11.2018 |

Се одржа традиционалниот противпожарен квиз за учениците од основните училишта

Во организација на Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“ се одржа традиционалниот Противпожарен квиз натпревар  за екипите во пионерска  и младинска конкуренција од општинските основни училишта „Гоце Делчев“ од нас. Илинден, „Ристо Крле“ од  н.м.Кадино и „Браќа Миладиновци“ од  н.м.Миладиновци.

05.11.2018 - 12:23 | Галерии

ОOУ „Ристо Крле“ го одбележа патрониот празник

  Учениците од ООУ „Ристо Крле“, од н.м. Кадино и подрачните училишта во н.м. Мралино и н.м. Бунарџик, со богата културно-забавна програма  под мотото „Немаме резервна планета“, во училишната спортска сала на свечен начин го ...
02.11.2018 |

Советот на Општина Илинден ја одржа 14-та редовна сеница

Во конференциската сала на Домот на култура „Илинден“, Советот на Општина Илинден ја одржа својата 14-та редовна сеница. Советниците го усвоија кварталниот извештај за извршување на Буџетот на Општина Илинден  за период од 01.01 до 30.09.2018 година, а беше донесена и одлука за за давање согласност на Одлуката за измена и дополнување на одлуката за утврдување на цени за продажба на селектиран отпад.

22.10.2018 - 14:04 | Галерии

Со положување цвеќе на споменикот на војводата Васил Аџaларски одбележан Денот на македонската револуционерна борба

Во рамките на одбележувањето на Денот на македонската револуционерна борба 23-ти Октомври, делегација на Општина Илинден предводена од градоначалникот Жика Стојановски положи свежо цвеќе пред споменикот на војводата Васил Стојанов-Аџаларски, во ...

Есенска дератизација за уништување на глодари

Како дел од Програмата за заштита на населението од заразни болести за 2018 година, во тек е редовна есенска дератизација за уништување на глодарите и дезинфекција на јавните објекти на територијата на Општината. Со дератизација се опфатени околу 500 шахти што се наоѓаат на јавните површини во Општината.

05.10.2018 - 13:08 | Галерии

Првачињата станаа членови на Детската организација

Првачињата од основните училишта од Општина Илинден ја одбележаа „Детската недела“ и станаа членови на Детската организација. На свечената манифестација што годинава се одржа под мотото „Градиме мостови, чекориме напред!“, на овој значаен ден за ...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Заврши литературната манифестација Илинден 2019
ilinden.gov.mk © 2013