Prijavi problem

Патронен празник на општина Илинден - "Илинден 2-ри Август“

26.12.2017 |

Донесен Буџетот на Општина Илинден за 2018 година

Советот на Општина Илинден на својата 4-та редовна седница го донесе Буџетот на Општина Илинден за 2018 година, кој изнесува 435.110.000 денари. Истовремено, Советот ги донесе 13-те годишни програми за работа за 2018 година согласно планираните средства во буџетот, како и 3 развојни програми за периодот 2018-2020 година.

25.12.2017 - 14:04 | Галерии

Отворена изложба на уметници од општина Илинден

Во организација на општина Илинден, а по повод Новогодишните и Божикните празници, во галеријата на Домот на култура „Илинден”, отворена е изложба на дела на уметниците од Општина Илинден. Во присуство на голем број љубители на уметноста,  ...
25.12.2017 - 14:01 | Галерии

Општина Илинден беше домаќин на квалитетен младински ракометен турнир

Во спортската сала “Гоце Делчев“ во населба Илинден, под покровителство  на градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски, а во организација на ракометната школа Илинден-Вардар, која е дел од академијата на Вардар и проектот “Јуниор“ ...

Изложба на уметници од општина Илинден

По повод Новогодишните и Божикните празници, во организација на општина Илинден, на 25 декември 2017 година (понеделник) во 12:00 часот во Домот на култура „Илинден”, ќе биде отворена изложба на дела на уметниците од општина Илинден.

Ракометен турнир во спортската сала “Гоце Делчев“

На 23-ти и 24-ти декември, во спортската сала “Гоце Делчев“ во населба Илинден ќе се одигра младински ракометен турнир што е во организација на ракометната школа Илинден-Вардар, која е дел од академијата на Вардар и од нивниот проект наречен “Јуниор“ лига.

22.12.2017 - 09:50 | Галерии

Отворена изложбата „Илинден со пријателите“

Пред поголем број љубители на уметноста во Домот на култура „Илинден” отворена е изложба со наслов „Илинден со пријателите“. Честа да ја отвори изложбата ја имаше градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски, а за авторите и нивните дела ...
21.12.2017 - 16:10 | Галерии

Форум за Локален економски развој на Општина Илинден

Со учество на над 170 компании кои што стопанисуваат во општина Илинден, претставувани од сопствениците, директорите и членовите на менаџерските тимови, во Домот на култура „Илинден“ се одржа Форум за Локален економски развој на општина Илинден. ...

Изложба „Илинден со пријателите“, во Домот на култура „Илинден“

На 21.12.2017 г. (четврток) со почеток во 20:00 часот, во организација на општина Илинден, во Домот на култура „Илинден” ќе биде отворена изложба со наслов „Илинден со пријателите“.

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013