Prijavi problem

Патронен празник на општина Илинден - "Илинден 2-ри Август“

31.07.2018 |

Австриски „Текспорт“ донираше шлемови за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“

Aвстриската компанија за производство на  заштитна облека „Текспорт“ донираше 25 заштитни шлемови за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“. Во присуство на градоначалникот на Општина Иинден, Жика Стојановски, донацијата ја предаде сопственикот на компанијата „Текспорт“, Отмар Шнајдер.

Известување за прскање против комарци

Се известуваат жителите на Општина Илинден дека на ден 06.08.2018 год.(понеделник) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши третото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.

30.07.2018 - 13:29 | Галерии

Галерија-Изложба „Шепотот на боите“ на Зоран Трпевски

Во рамките на одбележувањето на  Денот на општина Илинден „Илинден 2-ри Август“ во галеријата на Домот на култура „Илинден“ отворена е изложба на уметникот-аматер Зоран Трпевски од општина Илинден. Изложбата насловена „Шепотот на боите“ ја ...
27.07.2018 - 11:28 | Галерии

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“

  Со пригодна свеченост што со одржа на амфитеатарот во паркот „Галерија на отворено“ во Домот на култура „Илинден“, општина Илинден го одбележа патрониот празник на Општината „Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.
27.07.2018 |

Доделено признанието „Клуч од Општината“

По повод Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ Советот на општина Илинден одржа свечена седница на која беше доделено нововостановеното признание „Клуч од Општината“. Ова признание се  доделува на правни и физички лица кои со својата поддршка на локалната самоуправа придонеле за побрз развој на Општината во спроведувањето на нејзините планови и активности за овозможување подобри услови за живеење, подобрување на животниот стандард и квалитетот на животот на граѓаните на општина Илинден.

25.07.2018 |

Советот даде согласност за реализација на три капитални проекти

Советот на општина Илинден на својата 11. редовна седница донесе одлуки за утврдување на приоритет и давање на согласност за намена на инвестиции за три капитални проекти. Станува збор за проектите „Изградба на локален пат за поврзување на н.м Бујковци со локален пат н.м Ајватовци - н.м Мршевци“, „Изградба на пешачка патека за поврзување на населено место Марино (улица „500“)  со населено место Кадино (улица „11“)“ и проектот „Прифаќање и третман на отпадни води за населено место Кадино“, со кои општината ќе аплицира за обезбедување на средства.

24.07.2018 |

Со над 750 учесници успешно реализиран Спортски викенд „Илинден 2018“

Во рамките на одбележувањето на патрониот празник на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ, општина Илинден успешно го реализираше јубилејниот 10. по ред Спортски викенд „Илинден 2018“, под мотото „Ние навиваме за Македонија“. На оваа спортска манифестација учествуваа над 750 спортисти кои се натпреваруваа во повеќе спортови: велосипедизам, шах, баскет, тенис, атлетика, хокеј и голем фудбал.

23.07.2018 - 17:30 | Галерии

Хокеј на ролери-атракција на Спортски викенд „Илинден 2018“

Ревијалниот натпревар во хокеј на ролери што по втор пат се реализираше во рамките на Спортски викенд „Илинден 2018“, беше вистинска атракција и освежување на манифестацијата. Натпреварот се одигра на тениските терени во Спортско-образовниот ...
23.07.2018 - 12:15 | Галерии

Екипата на „Машна“ најдобра на турнирот во баскет

Екипата на „Машна“ го освоија кошаркарскиот турнир во рамките на Спортскиот викенд „Илинден 2018“, што Општина Илинден го организираше по повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на Општина Илинден „Илинден 2-ри ...
23.07.2018 - 11:26 | Галерии

Влатко Нацевски по трет пат го освои тенискиот трофеј

Влатко Нацевски по трет пат е победник на тенискиот турнир што Општина Илинден го организираше во соработка со Тениската федерација на Македонија, во рамите на Спортскиот викенд „Илинден 2018“. Тој во финалето го совлада Дарко Спасовски со ...

Следете не на...

Find Општина Илинден on TwitterFind Општина Илинден on FacebookFind Општина Илинден on YouTube

пребарување

Видео

Свечено одбележан Денот на општина Илинден "Илинден 2-ри Август“
ilinden.gov.mk © 2013